Els propietaris de la cadena de benzineres de baix cost Petrolis Independents han fet públic que donen suport a la vaga general convocada pel sindicat Intersindical-CSC i que, coincidint amb l’inici del judici de l’1 d’octubre, es preveu que es farà a principis de la setmana del 4 de febrer. Joan Canadell i Jordi Roset insten els seus treballadors que se sumin a la vaga mentre duri i anuncia que els pagarà el salari íntegre i no els demanarà tampoc cap compensació. Per la seva banda, l’empresa no tindrà cap empleat a les seves benzineres.

Canadell i Roset van més enllà i fan una crida al conjunt de l’empresariat català per tal que segueixi el seu exemple, i s’adreça especialment a aquelles empreses que manifesten un compromís explícit amb la consecució de l’estat popi. “Els empresaris sabem que hi ha moments on cal invertir en el país, encara que el cost de fer-ho sigui elevat” ha afirmat Joan Canadell. Per la seva banda, l’altre cofundador de Petrolis Independents, Jordi Roset, ha assegurat que “aquesta vaga és transcendent per l’esdevenir del nostre país; ens hi juguem el futur de l’economia catalana, de les nostres empreses i de tots els treballadors”.

Petrolis Independents, amb aquesta crida, segueix fidel al seu compromís de “mullar-se” per la causa independentista, malgrat que el fet de mantenir ferma aquesta aposta els ha posat al punt de mira de la ultradreta, que en el darrer mes ha actuat contra una de les benzineres del grup a Terrassa (Vallès Occidental), causant-hi desperfectes per valor de 15.000€, i a Torroella de Montgrí (Baix Empordà) on van deixar un cotxe bloquejant totalment l’accés a un dels servidors i parcialment a l’altre de la benzinera torroellenca. Tant Canadell com Roset es refermen en els seus plantejaments i manifesten que “ara més que mai hem d’empènyer el país cap a una llibertat que tenim a tocar”. “No caurem en les provocacions i davant la violència la nostra posició sempre serà pacífica”, ha reblat Canadell.