En els pròxims dies impulsarem una campanya de recollida de fons per finançar les despeses públiques i privades d’accions encaminades al reconeixement internacional de Catalunya. Considerem que en aquest procés l’expresident Artur Mas hauria de tenir un paper destacat, atès el crèdit internacional que té en l’escena internacional; el fet que domina diverses llengües i també que des de l’exterior ha estat vist fins ara com un dels principals, sinó el principal, catalitzador del procés.

Des que va tenir lloc l’acord d’investidura, estudiem quina és la millor fórmula per articular aquesta recollida massiva de fons entre els ciutadans, entitats i empresaris de Catalunya. Sobre la taula hi tenim des de la creació d’una fundació a l’organització d’un gran acte públic tipus La Marató, passant per altres opcions encara en estudi. No descartem res, però ara com ara ens centrem a trobar un sistema que garanteixi la màxima transparència i que no pugui ser qüestionat per les autoritats espanyoles des de cap vessant.

La idea d’impulsar aquesta campanya sorgeix de Joan Canadell, que la plasma en un article publicat al diari digital d’opinió lliureimillor.cat, i que ja ha rebut centenars d’adhesions a través de les xarxes socials. Canadell ho proposa com a mesura per evitar que el govern espanyol pugui condicionar les aportacions del FLA basant-se en què el govern català s’ho gasta en l’acció internacional. Aquesta precaució es va veure refermada divendres passat, quan la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaria, va anunciar que l’executiu espanyol en funcions estudia la legalitat de la conselleria d’Exteriors, la creació de la qual podria impugnar davant del Tribunal Constitucional.

En els pròxims dies, ens reunirem amb entitats de la societat civil i partits polítics independentistes per veure com articular la proposta per tal que sigui efectiva. Un cop més llencem una crida a la societat civil perquè s’impliqui en el procés vers l’estat propi, atès que, considerem que és l’únic que garanteix la justícia social i el desenvolupament econòmic de Catalunya. Si cada any per la Marató [en referència a la de TV3] podem recollir 10 milions d’euros no en podrem recollir com a mínim 2 per impulsar la internacionalització del procés que és vital per assolir la independència?.

Des de Petrolis, a més a més, volem felicitar Carles Puigdemont per haver estat escollit President de la Generalitat i ens sumem a les motres d’agraïment pels serveis prestats per Artur Mas, cosa que no ha fet ni l’Estat ni el Borbó.