Petrolis Independents ha finançat un grafit gegant en un carrer d’un polígon industrial de Terrassa que un grup d’empresaris han batejat com a Carrer de la Terra Lliure. Atès que els han robat diverses vegades la placa que han fet amb el nom del carrer es van decidir a fer el mural que Petrolis va patrocinar.

La història es remunta al juliol passat, quan Jordi Roset, copropietari de Petrolis Independents i propietari de Cellers Roset –que elabora el vi que es comercialitza amb el nom de La Terra Lliure- va decidir posar nom a un carrer, que fa cantonada amb la benzinera que Petro7 té a Terrassa. Es dóna el cas que la via encara és de propietat privada perquè l’Ajuntament no ha recepcionat el polígon del qual forma part i per això no tenia nom. Roset i altres empresaris van decidir batejar-lo com a Carrer de la Terra Lliure i fins i tot van encarregar una placa, idèntica a les que hi ha a la resta del municipi, a un fabricant de Valladolid, que van instal·lar. L’acció, expliquen, la van fer per donar suport a la decisió de l’Ajuntament de Terrassa d’afegir-se a l’Associació de Municipis per a la Independència.

Poques setmanes després, la placa va desaparèixer. Roset i els empresaris la van tornar a posar i de nou va tornar a desaparèixer. Els promotors de la iniciativa sospitaven que la placa era sostreta per ordres municipals, però no en tenien proves materials. Recentment, el regidor del PP Gabriel Turmo –únic representant del partit conservador i actualment a l’oposició- li va confessar a Jordi Roset, segons explica aquest, que la placa era retirada a instàncies del regidor conservador.

El copropietari de Petrolis Independents i els empresaris que li fan costat han trobat una manera prou imaginativa d’evitar que els tornin a sostreure la placa. Des de fa pocs dies el mur on van posar fins a dues vegades la placa identificativa del carrer llueix un immens grafit obra del grafiter terrassenc Mohi Lee Elasri, que reprodueix un carrer –amb les seves balconades amb estelades i una amb una bandera espanyola- que porta per nom Carrer de la Terra Lliure. Jordi Roset es mostra satisfet i espera que d’aquesta manera “s’hagi posat punt i final a l’acte de vandalisme, vingui d’on vingui, que suposa retirar de la paret d’una propietat privada un element estètic (la placa) que no fa mal a ningú, tot i que sembla molestar a algú en particular”.