És hora de començar a parlar clar: els sindicats del sector i especialment Fitag-UGT fan el joc a les patronals que defensen els interessos de les grans petrolieres. L’únic que està fent Fitag-UGT és salvaguardar els interessos d’una minoria i evitar que el sector es modernitzi, l’única cosa que ha demostrat que fa baixar els preus dels carburants i afavoreix els consumidors.

El sindicat “menteix i impulsa una campanya de difamació” en contra de les benzineres low cost, que dins del sector reben el pejoratiu nom de “desateses”. La prova és aquest vídeo difòs a les xarxes socials on es veu un home que posa ell mateix benzina al cotxe i del dipòsit li surt una flamarada. La veu en off alerta dels perills d’una explosió i manifesta la necessitat que les estacions disposin de personal que pugui actuar en cas d’emergència.

Aquestes imatges no pertanyen a una benzinera de l’Estat, perquè hi manquen els elements de seguretat que són visibles en qualsevol benzinera estatal segons el que dicta la normativa. De fet, el vehicle porta matrícula estrangera i l’únic rètol que es podria llegir està desdibuixat, de manera que no se n’identifica l’idioma. Tanmateix, la majoria d’estacions, avui en dia, funcionen en règim d’autoservei, cosa que fa que siguin majoritàriament els conductors els que s’omplen el dipòsit. Per tot plegat, demanem al sindicat que “despengi el vídeo” i deixi de “perjudicar negocis regulats per llei, que compleixein totes les normatives i que són perfectament legítims”.

Els sindicats en lloc de crear falses polèmiques haurien de concentrar-se en exigir a les grans marques que baixin els preus dels carburants al mateix moment que baixa el preu del petroli –com fem la majoria de benzineres de baix cost-, quan no triguen ni un dia a pujar-lo quan puja el preu del barril. Aquesta obsessió pels beneficis de les grans petrolieres és el que fa que es perdin llocs de treball, i no l’obertura d’estacions automatitzades, tal i com denuncia Fitag-UGT.