Des de Petrolis Independents considerem fonamental la recuperació de la nostra història. Estem absolutament convençuts que, tal i com defensa l’historiador català Jordi Bilbeny i els que s’agombolen a l’entorn de l’Institut Nova Història, Castella es va apropiar de fets històrics que van ser protagonitzats per catalans i a Catalunya i els va convertir en castellans i en van canviar la ubicació geogràfica. Defensem, doncs, des de la catalanitat de Cristòfol Colom fins a l’autèntica identitat de Cervantes. Per aquest motiu hem decidit donar-los suport econòmicament.

L’Institut Nova Història és una Fundació d’estudis i recerca sobre de la tergiversació de la història que Catalunya i els antics regnes de la corona catalano-aragonesa van patir -i pateixen encara-, per part de la corona castellana, corona que va acabar apropiant-se del poder de la monarquia hispànica.

El seu mètode de treball consisteix en realitzar propostes i desenvolupaments a partir d’una actitud de ment oberta, rebutjant el dogma o la doctrina i tot expressant una combinació específica de qualitats de rigor com son el mètode multidisciplinar i l’enfocament global.

Una part de les funcions de l’institut Nova Història és la promoció de les investigacions. Organitzen simposis, xerrades, sopars-tertúlia, presentacions d’autors i llibres, i publiquen estudis, entre d’altres activitats. Així mateix, a través del web donen a conèixer esbossos i inicis de noves investigacions i el configuren com el seu compendi documental.

Per la seva banda, Jordi Bilbeny és escriptor i investigador. El seu primer llibre, Brevíssima relació de la destrucció de la història, fou el resultat de les seves investigacions sobre la censura, que el portaren a obrir una nova perspectiva sobre la història de Catalunya. Jordi Bilbeny considera que la història de Catalunya ha sofert un procés de manipulació i tergiversació —historicidi— des del segle XVI ençà per tal d’afavorir la construcció d’un estat espanyol llunyà del protofederalisme de la Corona d’Aragó i proper al centralisme de la Corona de Castella. Certament, minvant el protagonisme de Catalunya -o la Corona d’Aragó- en la història col·lectiva espanyola mitjançant la falsificació, l’ocultació i la censura —i l’apropiació—, s’afavorí el lideratge de la ideologia castellana en la construcció de l’estat espanyol naixent.