La nostra companyia ha col·laborat activament amb el col·lectiu de ciutadans organitzadors del Pregó Alternatiu de les Festes de la Mercè i en la xiulada contra l’exdelegada del govern, María de los Llanos de Luna, en protesta per l’encausament de Santiago Espot, un dels promotors de la xiulada a la Copa del Rei de 2015. Creiem fermament que davant dels atacs de l’Estat cal la mobilització de la ciutadania, sempre des d’una postura pacífica i democràtica, cosa que no sempre es pot dir que faci l’Estat espanyol.

Petrolis Independents juntament amb altres empreses i associacions independentistes hem decidit contraprogramar el pregó oficial de les Festes de la Mercè. Aquesta decisió la vam prendre fa uns dies, després que l’Ajuntament de Barcelona anunciés que enguany el pregó de la festa major de Barcelona el farà Javier Pérez de Andújar, que ha insultat en més d’una ocasió el moviment independentista, al qual ha qualificat de “parc temàtic” a banda de comparar-ne els representants amb “els aiatol·làs de l’Iran”. Els organitzadors del pregó alternatiu hem pensat que només Felip V pot fer un pregó millor que Pérez de Andújar i per aquest motiu serà l’encarregat de fer-lo. L’actor Toni Alba serà qui encarnarà la borbònica figura. Alba va acceptar la proposta que li va llençar públicament un tuitaire independentista de nickname @M_BrokenLeg a través de la xarxa. Alba representarà el monarca desinteressadament.

El moviment #MoltesMercès va néixer de manera espontània, quan un grup de tuitaires vam començar a donar forma a l’acte al qual s’hi van afegir La Coronela i l’entitat Memorial 1714. Nosaltres hem decidit ser els principals promotors d’aquesta acció cívica perquè estem farts que certs partits i institucions, en nom d’una progressia malentesa, permetin que des d’Espanya es vingui a Catalunya a insultar els catalans. Si ens ha d’insultar algú, millor que siguem nosaltres mateixos!!. Fem una crida a tots els barcelonins i barcelonines a què se sumin a l’acte que tindrà un to eminentment reivindicatiu a banda de festiu.

De nou vam fer-los costat a l’acció que van fer al davant de la delegació del govern espanyol a Catalunya, que portava per títol “Marxem pitant”. L’acte va consistir en una xiulada massiva a l’edifici que acull María de los Llanos de Luna en protesta perquè l’Audiencia Nacional jutjarà per primer cop un ciutadà català, en aquest cas el conegut Santiago Espot, per haver promogut una xiulada contra el rei d’Espanya en el marc de la Copa del Rei de 2015.