Ja sabeu que des de Petrolis Independents mantenim la lluita en la denúncia dels excessos de les grans companyies petrolieres que operen a l’Estat espanyol i que, segons hem denunciat més d’un cop, mantenen el mercat en una situació “d’oligopoli”.

Fent servir dades del mateix sector (el Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme publica els preus mitjans per província de totes les demarcacions espanyoles i de les benzineres de cada marca) afirmem que amb un Estat propi els catalans s’estalviarien a l’entorn de 80 milions d’euros anuals que ara formen part d’uns marges “excessivament engreixats” de Repsol, Cepsa i BP. Aquestes tres companyies -que controlen el 85% del mercat- mantenen marges de benefici sobre costos que dupliquen, com a mínim, els que les grans companyies apliquen a França. Aquesta política comercial és abusiva.

Petrolis Independents us recorda que Repsol, Cepsa i BP han estat multats en diverses ocasions per la Comisión Nacional del Mercado de la Competencia per haver acordat els preus durant tres anys. Aquest pacte a tres bandes és el que els permet mantenir la situació oligopolística que impedeix el naixement de marques lliures d’interessos vinculats a l’oligarquia espanyola.

Una Catalunya independent podrà trencar l’oligopoli dels carburants perquè les decisions que afecten a les operadores es prendran al Principat. I advoquen per un mercat lliure, com el d’altres països europeus, on s’afavoreixi la competència lleial. el nostre model, el de benzineres automatitzades, que tenen totes les garanties de seguretat i que ofereixen bons preus als consumidors perquè operen amb marges petits en no tenir despeses addicionals és el futur del sector a Catalunya. De fet, per a nosaltres és el present.