Carburant

Amb un Estat propi els catalans ens estalviaríem 80 milions d’euros anuals en carburants

Ja sabeu que des de Petrolis Independents mantenim la lluita en la denúncia dels excessos de les grans companyies petrolieres que operen a l’Estat espanyol i que, segons hem denunciat més d’un cop, mantenen el mercat en una situació “d’oligopoli”.

Fent servir dades del mateix sector (el Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme publica els preus mitjans per província de totes les demarcacions espanyoles i de les benzineres de cada marca) afirmem que amb un Estat propi els catalans s’estalviarien a l’entorn de 80 milions d’euros anuals que ara formen part d’uns marges “excessivament engreixats” de Repsol, Cepsa i BP. Aquestes tres companyies -que controlen el 85% del mercat- mantenen marges de benefici sobre costos que dupliquen, com a mínim, els que les grans companyies apliquen a França. Aquesta política comercial és abusiva.

Petrolis Independents us recorda que Repsol, Cepsa i BP han estat multats en diverses ocasions per la Comisión Nacional del Mercado de la Competencia per haver acordat els preus durant tres anys. Aquest pacte a tres bandes és el que els permet mantenir la situació oligopolística que impedeix el naixement de marques lliures d’interessos vinculats a l’oligarquia espanyola.

Una Catalunya independent podrà trencar l’oligopoli dels carburants perquè les decisions que afecten a les operadores es prendran al Principat. I advoquen per un mercat lliure, com el d’altres països europeus, on s’afavoreixi la competència lleial. el nostre model, el de benzineres automatitzades, que tenen totes les garanties de seguretat i que ofereixen bons preus als consumidors perquè operen amb marges petits en no tenir despeses addicionals és el futur del sector a Catalunya. De fet, per a nosaltres és el present.

 

Escriu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.