Volem denunciar públicament que ni nosaltres ni cap de les benzineres de l’Estat pot traslladar tota la rebaixa del preu del petroli als consumidors per culpa dels impostos estatals que graven els carburants. És abusiu que un 55% del preu que paguen els usuaris de vehicles de gasoil de tot l’Estat vagi directament a l’hisenda espanyola. Per molt que baixi el preu del petroli els catalans ho notaran poc, perquè els impostos són el que són i l’Estat no té intenció de rebaixar-los. Amb tot, la benzinera de Vic de Petrolis Independents és una de les catalanes que ja ofereix el preu del gasoil per sota d’1 euro (concretament 0,999).

En el cas català, a mes a més, es dóna el fet que els ciutadans paguem un sobrecàrrec impositiu, que representa 4,8 cèntims per litre. Aquest impost, que les comunitats autonòmes són lliures d’aplicar, no el carreguen altres territoris. En aquest sentit, us alertem que aquesta diferència amb l’Aragó, on no el carreguen sobre els carburants, perjudica els operadors lleidatans. Els catalans hem de pagar aquets sobrecost perquè Catalunya no està prou ben finançada, cosa que afecta la competitivitat de les nostres empreses i el poder adquisitiu dels catalans. Reiterem que només la independència és la solució als mals econòmics que llasten l’economia catalana.

Amb tot, són les benzineres anomenades de baix cost les que estem fent un esforç major per oferir preus més baixos als consumidors de gasoil (que és el carburant més utilitzat per transportistes i professionals liberals que fan servir com a eina de treball el cotxe). La diferència entre el preu del gasoil a bona part del sector de les low cost respecte de les grans marques que detenten l’oligopoli del mercat pot arribar al 43% segons dades fetes públiques aquesta setmana a la premsa. Això demostra que el model de negoci de les low cost és més eficaç, modern, competitiu i beneficiós pels clients.

Oberta la convocatòria d’ajuts 2015

Petrolis Independents, amb dues benzineres pròpies, una a Vic i l’altra a l’Ametlla del Vallès, és l’única companyia d’aquest sector que des del primer dia liquida tots els impostos a l’Agència Tributària Catalana. També hem estat els primers en impulsar el que anomenem “Responsabilitat Social amb C de Catalunya”. La nostra política d’RSC consisteix en revertir part dels beneficis en el teixit social del país, concretament els dediquem al creixement d’iniciatives de col·lectius que defensen que Catalunya assoleixi un Estat propi. El 2014 els beneficiaris dels ajuts han estat Súmate (per la campanya que preparen per convéncer la població indecisa) i la productora Films Massa d’Or (per la producció de la pel·lícula L’Endemà). Les bases dels ajuts per a 2015 ja es poden descarregar de la web www.petrolisindependents.cat.