Joan Canadell presentant la memòria de RSC fins a 2017 a Girona

Hem invertit en 3 anys més de 70.000€ en projectes per a la independència

Més de 70.000 euros invertits en tres anys en 11 projectes, destinats a promoure el procés de la independència de Catalunya, és el balanç de la política de Responsabilitat Social amb C de Catalunya que hem presentat avui dimarts dia 11 d’abril a la delegació de Girona del Col·legi de Periodistes. Joan Canadell, copropietari de Petrolis Independents, ha destacat que quan vam començar disposàvem d’una sola benzinera i abans de tenir beneficis ja havíem invertit en tres projectes relacionats amb l’avenç de Catalunya envers l’Estat propi. Ara el grup en té 8 (la darrera oberta a Torroella de Montgrí, la primera que instal·lem a les comarques de Girona) i en els pròxims mesos n’obrirem una més a Lleida ciutat. El darrer exercici hem facturat en total a l’entorn de 13 milions d’euros, obtenint uns beneficis de l’1%. D’aquests, “entre un 40 i un 50% els hem destinat a projectes d’RSC”, ha explicat Canadell. El copropietari de Petrolis ha justificat la inversió explicant que “contribuïm a projectes econòmics que ajuden a desenvolupar Catalunya, que s’ha de convertir en un dels països més pròspers d’Europa”. Aquesta política forma part de l’ADN de Petrolis, de manera que “quan obtinguem la independència, continuarem el mecenatge per fer cada dia un país millor i capdavanter al món”.

Canadell ha desgranat els projectes objecte del nostre suport econòmic: Petrolis va ser el mecenes individual més important de la pel·lícula L’endemà d’Isona Passola; hem ajudat a les campanyes de Súmate i a la de Pot Ser! per convèncer els indecisos que votin a favor de la independència quan es faci el referèndum; vam contribuir a pagar la multa que la justícia espanyola va imposar a l’alcalde de Calldetenes per negar-se a penjar la bandera espanyola a la façana consistorial; hem fet aportacions periòdiques al Cercle Català de Negocis i a l’Institut Nova Història, en aquest cas “per impulsar la recerca de l’autèntica història de Catalunya”; hem participat en el finançament de l’Ictineu3; hem estat mecenes d’una acció de caire social destinada a un col·lectiu com els grafiters per fer-los permeables al missatge de la independència; hem contribuït econòmicament al naixement del moviment #MoltesMercès que, entre d’altres coses, va organitzar el pregó alternatiu de les Festes de la Mercè; hem col·laborat d’una manera molt significativa en el finançament del documental d’Alexandre Deulofeu, creador de la teoria de la Matemàtica de la Història sobre l’evolució de les civilitzacions i els imperis. La darrera de les accions ha estat treure les plaques franquistes dels edificis de Lleida, cosa que va provocar que l’alcalde Àngel Ros (PSC), que fins aleshores s’havia negat a fer-ho, les acabés traient. En aquest sentit, Canadell ha anunciat que estem iniciant converses amb els ajuntaments on tenim instal·lada una estació de servei per tal que treguin les plaques franquistes i si es neguen a fer-ho Canadell ha manifestat que “ho farem nosaltres”. Avui Canadell ha anunciat també que arrenca la campanya #UnPaísAmbEnergia que pretén posar de manifest mitjançant les xarxes socials el potencial econòmic i empresarial de Catalunya.

Benzinera de Torroella de Montgrí de Petrolis Independents

L’empresari ha explicat que la benzinera de Torroella inclourà un sistema de pagament desenvolupat a Catalunya que permet “pagar en tres segons des d’una app instal·lada en el telèfon mòbil”, cosa que converteix aquesta estació de servei i la de Centelles –la penúltima que haem obert- en les més modernes d’Europa. Canadell ha manifestat que a Petrolis Independents apostem per disposar de la tecnologia més avançada del mercat i ha defensat el paper de les benzineres de baix cost. El propietari de Petrolis ha assegurat que “les benzineres com la nostra treballem entre 10 i 15 cèntims per sota dels preus que ofereixen les grans marques. Estem parlant d’un estalvi pel consumidor d’un 10% per litre. Així han construït l’oligopoli Cepsa, Repsol i BP que han estat dues vegades multades per la CMNV per pactar preus; però no els preocupa pagar una multa de 30 milions d’euros perquè en guanyen 3.500 amb els seus acords”.

Crida als empresaris a desinhibir-se

Joan Canadell ha assegurat que el fet d’exhibir d’una manera tan evident com nosaltres fem símbols independentistes no només no ens ha portat cap problema –més enllà d’algun insult- sinó que ha fet créixer el negoci entre un 20 i un 50% en benzineres que hem adquirit i que abans gestionaven altres marques. “La gent valora bé que els hi expliquem la nostra ideologia, no tenen cap problema. Nosaltres sabem que tenim molts clients antiindependentistes però vénen a les nostres benzineres perquè els oferim un bon producte; això és realment l’important”. El copropietari de Petrolis ha fet una crida a d’altres empresaris independentistes que “amaguen” la seva posició política a fer-la explícita perquè, s’ha refermat, “això els repercutirà positivament en el negoci”. Tanmateix també els ha convidat a pagar els impostos a l’Agència Tributària Catalana; “nosaltres ho hem fet des del primer dia i no hem tingut cap mena de problema amb Hisenda”.

Finalment Canadell ha avançat que aquest any possiblement no obrirem cap més benzinera a banda de la programada a Lleida però que estem estudiant tres projectes possibles pel 2018 a les comarques de Girona: instal·lar-nos al Pla de l’Estany, al Ripollès i en una segona ubicació al Baix Empordà. L’empresari, però, ha dit que encara és massa d’hora per garantir que aquests projectes es convertiran en una realitat.

Si voleu baixar-vos la memòria del 2017, cliqueu aquí

Joan Canadell, Jordi Roset, Plaques franquistes, Lleida, àngel Ros, Moltes Mercès

La nostra pressió i la de la societat civil fa caure les plaques franquistes de Lleida

En les darreres setmanes Petrolis Independents hem estat notícia a Lleida i de retruc a la resta de Catalunya. El motiu no ha estat pas que hàgim obert una benzinera a Lleida ciutat, la tercera en aquelles comarques, sinó perquè vam tornar a exercir això que nosaltres diem Responsabilitat Social Catalana. Com a empresa estem compremesos amb la defensa dels valors del nostre país, amb la consecució d’un Estat propi, en aconseguir una Catalunya pròspera, però també en conservar el llegat històric dels nostres avantpassats, sobretot d’aquells que com els republicans van perdre una guerra que no van iniciar.

Llegir més

Descobriu el català que va preveure la data de la independència de Catalunya

Petrolis Independents és un dels patrocinadors del documental sobre Alexandre Deulofeu, creador de la teoria de la Matemàtica de la Història sobre l’evolució de les civilitzacions, imperis i nacions. Atès el grau d’encert de la seva teoria alguns l’han batejat com el “Nostradamus català”. Determinar amb exactitud els cicles vitals dels pobles és possible? Hi ha una teoria que determini aquests cicles? Saber d’on venim ens ajuda a saber cap a on anem? Es pot historiar el futur?  Aquestes són algunes de les preguntes que intenta respondre el documental produït per Visiona TV (www.visiona.tv) per a Televisió de Catalunya amb el suport, entre altres, de Petrolis Independents que n’és un dels coproductors.

Llegir més

Promotors del Pregó Alternatiu i del moviment #MoltesMercès

La nostra companyia ha col·laborat activament amb el col·lectiu de ciutadans organitzadors del Pregó Alternatiu de les Festes de la Mercè i en la xiulada contra l’exdelegada del govern, María de los Llanos de Luna, en protesta per l’encausament de Santiago Espot, un dels promotors de la xiulada a la Copa del Rei de 2015. Creiem fermament que davant dels atacs de l’Estat cal la mobilització de la ciutadania, sempre des d’una postura pacífica i democràtica, cosa que no sempre es pot dir que faci l’Estat espanyol.

Llegir més

Pregó alternatiu

El Pregó alternatiu, setembre de 2016

Toni Albà farà un pregó alternatiu per les festes de la Mercè. Vilaweb. 13 de setembre de 2016

Toni Albà farà un pregó alternatiu a l’oficial de la Mercè. Món.cat 13 de setembre de 2016

Toni Albà: “Faig el pregó alternatiu de la Mercè perquè ja n’hi ha prou”. Món.cat 13 de setembre de 2016

‘Felip V’ torna a Barcelona com a pregoner alternatiu de les Festes de la Mercè. El Punt Avui. 13 de setembre de 2016

Toni Albà llegirà un pregó alternatiu per la Mercè impulsat per entitats independentistes. Directe.cat. 13 de setembre de 2016

​L’actor Toni Albà encarnarà Felip V en un pregó alternatiu de la Mercè. Nació Digital. 13 de setembre de 2016

‘Felip V de Borbó’ farà el pregó alternatiu de la Mercè 2016. Lliureimillor.cat 13 de setembre de 2016

Entidades independentistas convocan un pregón de la Mercè alternativo al de Colau. La Vanguardia. 13 de setembre de 2016

Toni Albà llegirà un pregó alternatiu per la Mercè pel rebuig d’entitats independentistes a Javier Pérez Andújar. Ara.cat. 13 de setembre de 2016

Toni Albà farà un pregó alternatiu a l’oficial de la Mercè. Racó Català. 13 de setembre de 2016

El pregó alternatiu de la Mercè 2016 amb Toni Albà pren cada vegada més força. Ara o mai. 14 de setembre de 2016

Dos regidors de CiU aniran al pregó alternatiu de Toni Albà. El Nacional. 15 de setembre de 2016

Organitzen un pregó alternatiu al de la Mercè en protesta per la tria del pregoner Pérez Andújar. BTV. 14 de setembre de 2016

Toni Albà farà un pregó sobiranista alternatiu per la Mercè. El Periódico. 14 de setembre de 2016

Toni Albà farà un pregó sobiranista per la Mercè. E-notícies. 13 de setembre de 2016

Pregó de la Mercè: ara els alternatius som nosaltres! Llibertat.cat. 13 de setembre de 2016

Los nacionalistas boicotearán el pregón de Javier Pérez Andújar en Barcelona. Crónica global. 14 de setembre de 2016

http://www.mediterraneodigital.com/identitarios/ultimas-noticias-identitarios/identitarios-1/toni-alba-hara-un-pregon-alternativo-tras-el-boicot-separatista-a-la-merce.html. Mediterráneo Digital. 14 de setembre de 2016

Los convergentes boicotean el pregón de Javier Pérez Andújar. Economia digital. 15 de setembre de 2016

Toni Albà presenta en un vídeo el pregó alternatiu de la Mercè 2016. El Punt Avui. 16 de setembre de 2016

Toni Albà escalfa amb un vídeo el Pregó Alternatiu #Moltes Mercès16. Lliureimillor.cat. 16 de setembre de 2016

[VÍDEO] Primer tast del pregó de Toni Albà. Món.cat 16 de setembre de 2016

Toni Albà: “Seria la repera que superéssim en gent el pregó oficial”. El Nacional. 16 de setembre de 2016

 

Campanya petrolis

Demanem a les altres benzineres independentistes que es mullin

Des de Petrolis engeguem una nova campanya per remoure les consciències dels catalans. En aquest cas, apel·lem a la resta d’operadors del sector per tal que perdin la por i es mullin sumant-se a la causa independentista. Cal que el major nombre de benzineres passin de les declaracions als fets i facin ostensible als seus establiments el posicionament polític dels seus propietaris. Els carburants són de bona qualitat a totes les cadenes, però en canvi la gent cada cop més premia el fet que les empreses parlin clar i es posicionin respecte a la situació política que viu el país, i sobretot que des de Catalunya deixem en evidència l’espanyolitat de cadenes afins a l‘oligarquia com Repsol i Cepsa.

Llegir més

Contribuïm a la recuperació de la història que ens va manllevar Castella

Des de Petrolis Independents considerem fonamental la recuperació de la nostra història. Estem absolutament convençuts que, tal i com defensa l’historiador català Jordi Bilbeny i els que s’agombolen a l’entorn de l’Institut Nova Història, Castella es va apropiar de fets històrics que van ser protagonitzats per catalans i a Catalunya i els va convertir en castellans i en van canviar la ubicació geogràfica. Defensem, doncs, des de la catalanitat de Cristòfol Colom fins a l’autèntica identitat de Cervantes. Per aquest motiu hem decidit donar-los suport econòmicament.

Llegir més

Suport a la recerca submarina “made in Catalonia”, a la innovació que suposa l’Ictineu3

La construcció del submarí Ictineu3 és un dels projectes científics i tecnològics més ambiciosos que s’ha plantejat Catalunya en el darrer decenni des de la iniciativa privada. Aquest petit submarí construït per Ictineu Submarins SL pot submergir-se fins a 1.000 metres de profunditat i és clau per impulsar la recerca del nostre llit marí des d’un punt de vista científic. Aquest projecte, que ja és una realitat, el considerem una estructura d’Estat i per aquest motiu ens hi hem abocat econòmicament i ens hi hem involucrat personalment.

Llegir més

Artur Mas

Proposem recollir fons per finançar el reconeixement internacional de Catalunya

En els pròxims dies impulsarem una campanya de recollida de fons per finançar les despeses públiques i privades d’accions encaminades al reconeixement internacional de Catalunya. Considerem que en aquest procés l’expresident Artur Mas hauria de tenir un paper destacat, atès el crèdit internacional que té en l’escena internacional; el fet que domina diverses llengües i també que des de l’exterior ha estat vist fins ara com un dels principals, sinó el principal, catalitzador del procés.

Llegir més