Petrolis Independents es va crear l'any 2014. Un dels nostres pilars ha estat contribuir en projectes que treballin per l'assoliment d'un Estat propi, per esdevenir un dels països més pròspers d'Europa. D’aquesta voluntat de contribuir a fer país mitjançant projectes socials de caire independentista en diem "Responsabilitat social amb C de Catalunya".

Nosaltres ens declarem com una empresa amb “consciència social catalana”. Què vol dir això? Que paguem els nostres impostos des del primer dia a l’Agència Tributària Catalana i que retornem a la societat una part d’allò que ens dóna, en la línia del que tradicionalment havia estat una característica de les empreses catalanes en segles passats, que dedicaven part del seu benefici en el mecenatge social.

El total de l’aportació de Petrolis Independents a la societat catalana en menys de tres anys d’existència ha estat de més de 70.000€ euros, el que representa una xifra molt significativa dels beneficis obtinguts. Hem apostat per projectes viables i en alguns casos ens hem vist obligats a fer-ho de manera reactiva, per contribuir a pal·liar els efectes d’algunes de les agressions que hem patit des de l’Estat espanyol. És el cas, per citar-ne un, de la contribució que va fer la nostra companyia per pagar la multa que l’Estat va imposar a l’alcalde de Calldetenes (Osona) per haver-se negat a penjar la bandera espanyola a la façana de l’Ajuntament.

Creiem en la llibertat d’expressió i creiem, sobretot, en la necessitat que tots i cadascú de nosaltres adquireixi el compromís de contribuir a fer una societat millor. Per assolir-la hem de disposar de les eines pròpies d’un estat. Per això treballem. I també per aquest motiu volem fer una crida a altres empresaris que s’estimen Catalunya a contribuir en l’assoliment de la independència i la construcció del nou país. Estem convençuts que si uns centenars d’empresaris fessin com Petrolis Independents, s’acceleraria el procés i es fomentaria l’autoestima dels catalans, una sentiment clau per esdevenir estat. Un cop creat l’Estat també caldrà la contribució del món empresarial per fer un país modern i avançat, i Petrolis Independents hi col·laborarà també des de la seva humil posició.

En el dossier #UnPaísAmbEnergia, que us podeu descarregar en aquest enllaç, podreu veure al detall el que hem reinvertit en projectes cívics a Catalunya.

AJUTS PETROLIS INDEPENDENTS: CONVOCATÒRIA DE LES BASES 2017

PROJECTES FINALITZATS


L'ENDEMÀ

PEL·LÍCULA DOCUMENTAL

Dirigida per Isona Passola i produïda per Massa d’Or Produccions. El film dóna arguments clars, sòlids i amb dades objectives sobre els beneficis quereportarà per a Catalunya la independència.


SÚMATE

CAMPANYA

L’octubre de 2014 l’associació Súmate engega una campanya per convèncer un milió d’indecisos que votin a favor de la independència quan es faci la consulta.

MARC VERDAGUER

ALCALDE DE CALLDETENES

Marc Verdaguer, alcalde de CiU per Calldetenes, ha de pagar una multa de 1.500 euros que li imposa la justícia per haver-se negat a penjarla bandera espanyola a la façana de l’Ajuntament. L’ANC paga part de la multa i la resta Petrolis Independents.

CCN

CERCLE CATALÀ DE NEGOCIS

La nostra empresa col·labora habitualmenten els treballs que porta a terme l’agrupació d’empresaris independentistes Cercle Català deNegocis per empènyer la societat i els polítics vers el camí de la independència. De fet un dels dos propietaris de Petrolis Independents va ser-ne fundador i els dos han estat membres de junta durantmés de sis anys.

GRAFIT

EN UN POLÍGON DE TERRASSA

Petrolis Independents finança un mural gegant a un carrer d’un polígon industrial de Terrassa que un grup d’empresaris han batejat com a Carrer de la Terra Lliure. Atès que els han robat diverses vegades la placa que han fet amb el nom del carrer esdecideixen a fer el mural que Petrolis patrocina.

SUBMARÍ ICTINEU3

PROJECTE CIENTÍFIC

Aquest és un dels projectes científics i tecnològics més ambiciosos que s’ha plantejat Catalunya en el darrer decenni des de la iniciativa privada. Aquest petit submarí construït per Ictineu Submarins SL pot submergir-se fins a 1.000 metres de profunditat i és clau per impulsar la recerca del nostre llit marí des d’un punt de vista científic. Aquest projecte, que ja és una realitat, el considerem una estructura d’Estat.

RECUPERACIÓ

HISTÒRICA DE CATALUNYA

Aquesta associació sense ànim de lucre impulsada per l’historiador Jordi Bilbeny té com a objectiu difondre la història que Castella ha ocultat als catalans. Des de la catalanitat de Cristòfol Colom fins al’autèntica identitat de Cervantes.

#Moltesmercès

PREGÓ ALTERNATIU

La nostra companyia ha col·laborat activament amb el col·lectiu de ciutadans organitzadors del Pregó Alternatiu de les Festes de la Mercè i en la xiulada contra l’exdelegada del govern, María de los Llanos de Luna, en protesta per l’encausament de Santiago Espot, un dels promotors de la xiulada a la Copa del Rei de 2015.


ALEXANDRE DEULOFEU

DOCUMENTAL

Petrolis Independents és un dels patrocinadors del documental sobre Alexandre Deulofeu, creador de la teoria de la Matemàtica de la Història sobre l’evolució de les civilitzacions, imperis i nacions. Atès el grau d’encert de la seva teoria alguns l’han batejat com el “Nostradamus català”.

POTSER!

CAMPANYA

Campanya que convida a les persones encara indecises a que se sumin al projecte comú de la independència.